Over Bosgoed Company

Background Image: 

Over Bosgoed Company

 

Computers, ip video camera's, netwerken, systeembeheer, outsourcen, database, back-ups, hubs, switches, dns-entries, drupal, domeinen, toegangscontrole, IP-adres, hosting, servers, firewall. Dit zijn nog maar enkele begrippen die dagelijks over de vloer komen bij onze werkmaatschappijen als het over de automatisering van uw bedrijfsprocessen gaat.

 

De historie

 

In 1997 vestigde Alexander Bosgoed zich als zelfstandig ondernemer in Deventer, waar hij zich in eerste instantie toelegde op systeembeheer en automatisering voor de gemeente Utrecht. Een uiterst nuttige learning by doing zo bleek, omdat de vele facetten van het corporate automatiseren in de praktijk konden worden aangeleerd en tegelijkertijd over de schouders van grote organisaties kon worden meegekeken.

 

Gewapend met deze ervaring begon de onderneming vervolgens haar diensten aan te bieden aan het MKB in de regio Apeldoorn, Deventer, Zutphen. Een gouden greep, omdat mede door de betaalbare tariefstelling, een automatiseringsstandaard en bijbehorende dienstverlening die normaal alleen waren weggelegd voor grote bedrijven, plotseling binnen het bereik kwamen van kleinere ondernemingen.

 

Geheel in lijn met deze vooruitstrevende aanpak stond de onderneming in 1998 ook aan het begin van de ontwikkeling van internet en dan vooral het bouwen van websites en het hosten ervan. Terwijl voor het design samenwerking werd gezocht met externe creatieve partners. 

 

Een ander voorbeeld van de denk- en werkwijze van Bosgoed is de in 2004 ontwikkelde bosworX methode. Bedoeld voor middelgrote organisaties om het beheer van hun automatisering volledig onder controle te krijgen tegen vaste kosten per tijdseenheid.